Gelegen vlakbij het centrum van Genk op de C-Mine site, verwelkomt de Euroscoop Genk bioscoop u 365 dagen per jaar om uw emoties intens te beleven! Om de gezelligheid van de cinema al van bij de eerste stap te ervaren, besliste Euroscoop Genk om de 500 m2 vloer in de inkomhal en snoepwinkel te renoveren. Hiervoor deden ze beroep op Woutim NV, al jaren een grote UZIN-fan.

Data

Gebouwtype Openbare gebouwen
Openbare gebouwen

UZIN OP HET WITTE DOEK IN EUROSCOOP GENK

Woutim is reeds 40 jaar actief in de sector. Door de jaren heen zijn zij uitgegroeid tot een professioneel allround bedrijf dat thuis is in alle disciplines op het gebied van totaalrenovatie.

Uitdagend renovatieproject

Aan de start van de renovatie botste Woutim al snel op twee grote uitdagingen: de vooropgestelde tijdsdruk en de hoogteverschillen die na het uitbreken en weghalen van de oude vloerbekleding tevoorschijn kwamen. Om de complexe renovatie van de inkomhal vlot te verwezenlijken gingen zij te rade bij onze sales manager Len Janssen.

Om de grootste hoogteverschillen weg te werken, werd de krimparme snelcement UZIN SC 980 toegepast als bindmiddel. Deze dekvloer is spanningsarm en snel legklaar, met zeer geringe barstvorming. De sleuven in de bestaande ondergrond werden dan weer bijgewerkt met UZIN NC 182. Deze vochtbestendige, stevige, fijne en sneldrogende uitvlakmassa op cementbasis is een standvaste reparatiemortel en is perfect inzetbaar voor het aanwerken of gedeeltelijk uitvlakken van gaten en grotere oneffenheden in ondergronden. Het ideale product voor alle soorten herstellingswerken vóór het egaliseren of verlijmen.

De totale oppervlakte werd ingestreken met UZIN PE 360, dé universele voorstrijk voor absorberende ondergronden, waarna er geëgaliseerd werd met UZIN NC 150, een goedvloeiende projectegalisatie voor laagdiktes tot 10 mm.

In een andere zone was de ondergrond ook aan herstelling toe, maar was het hoogteverschil kleiner. Om een goede hechting van de egalisatie te verzekeren, werd een ingezande laag UZIN PE 460 verstevigingsprimer aangebracht, gevolgd door UZIN NC 170 Levelstar. Deze egalisatie, uitvlak- en nivelleermassa met hoogwaardige vloeitechnologie is zeer snel legklaar, ook bij ongunstige klimatologische omstandigheden. Deze universele inzetbare egalisatie garandeert een snelle en zekere plaatsing bij werkzaamheden onder tijdsdruk, wat ook bij dit project zeer belangrijk was.

Na het egaliseren ging Woutim aan de slag met de universele ‘natte’ lijm UZIN KE 2000 S en de dispersielijm UZIN LE 43 om het PVC en tapijt op de ondergrond te lijmen. Beide lijmen hebben een korte wachttijd met snelle en krachtige beginhechting waardoor ook hier opnieuw tijd uitgespaard kon worden en de renovatie tijdig afgewerkt werd.

Beleving van begin tot einde Euroscoop Genk, Woutim en Len zijn zeer tevreden met het resultaat. Dankzij de renovatie van de inkomhal in de bioscoop, worden bezoekers volledig ondergedompeld in de magische en verrassende filmwereld van begin tot eind, want “Renovation is like a box of chocolates. You never know what you’re gonna get (Forrest Gump).” :) 
 

Gebruikte producten

UZIN LE 43 Linolijm

Snelle dispersielijm voor linoleum in banen en tegels, kurklinoleum en kurkment met zeer hoge aanvangskleefkracht

UZIN PE 360 PLUS Universele gebruiksklare voorstrijk

Vochtbestendige dispersievoorstrijk voor absorberende ondergronden, chape en betonvloeren

UZIN SC 980 Krimparme snelcement

Speciale snelcement voor krimparme, vormstabiele dekvloeren, voor binnen- en buitentoepassing

UZIN NC 170 LevelStar Hoogwaardige uitvlakmassa

Zelfvloeiende, extreem gladde en snelle uitvlakmassa met Level Plus Effect S

UZIN NC 150 Projectegalisatie

Goed vloeiende uitvlakmassa voor textiele en elastische vloerbedekking, alsook meerlaags parket voor laagdiktes tot 10 mm

UZIN PE 460 2-K Epoxyprimer-vochtscherm

2-componenten voorstrijk op basis van epoxy met kleurindicator voor vochtige of niet stabiele ondergronden

UZIN NC 182 Standvaste reparatiemortel

Vochtbestendige, stevige, fijne en sneldrogende uitvlakmassa op cementbasis met re-activatie-Effect

Systemen voor de voorbereiding van de ondergrond en het leggen van alle soorten vloeren

Machines en speciaal gereedschap voor de voorbereiding van de ondergrond en het leggen van alle soorten bedekking

Compleet assortiment voor de verwerking, renovatie en onderhoud van houten vloeren

Kunsthars- en cementgebonden vloersystemen met functionele en decoratieve afwerkingsmogelijkheden

Systemen en producten voor het verwerken van tegels en natuursteen

Hoogwaardige gereedschappen om te schilderen, te stucen en voor droogbouw