Dit is UZIN

“UZIN biedt relevante systeemoplossingen van topkwaliteit om uw vloerbekleding of parket te plaatsen.” 

UZIN ontwikkelt niet zomaar individuele producten, we stemmen onze producten perfect op elkaar af, om ze te bundelen tot harmonieuze productsystemen. Als marktleider willen we met pasklare innovaties inspelen op de huidige woontrends en marktbehoeftes.

Ondergronden opbouwen en voorbereiden

Een vakkundige voorbereiding van de ondergrond is de sleutel tot een perfecte vloer. UZIN heeft voor u een uitgebreid assortiment met hoogwaardige dekvloersystemen, voorstrijkmiddelen, egalisaties, akoestische onderlagen en speciale producten voor een optimale vloerbasis.

Soepele vloerbedekkingen

De UZIN-lijmen worden doelgericht op de verschillende vloeren (textiel, linoleum, rubber, pvc, enz.) afgestemd. Het assortiment wordt vervolledigd met accessoires en producten voor een specifiek gebruik, zoals geleidende of verwijderbare systemen en zeer emissiearme contactlijmen.

Sinds begin 2008 bieden we u de nieuwe switchTec®-kleeftechnologie, voor een bijzonder snelle, eenvoudige en schone renovatie van vloeren, met producten die voor het merendeel het ‘Blauwe Engel’ en EC1 Plus-label dragen.

Parket

Ons volledige parketassortiment strekt zich uit van heel emissiearme dispersielijmen over reactieharsen tot de modernste 1-K STP-parketlijmen. Onze hoogwaardige producten bevatten geen oplosmiddelen en zijn uiterst emissiearm.

UZIN is een merk van UZIN UTZ België, dochteronderneming van de Duitse UZIN UTZ Groep.

Innovatie

Stilstaan is achteruitgaan. Ook in onze sector is dit van toepassing. Vooruitgang is gebaseerd op nieuwe ontwikkelingen in de samenleving, de wetenschap of de industrie. Het is het resultaat van innovatieve technologieën, producten en processen. Onze competentie en innovatiekracht bepalen dus in belangrijke mate het succes van onze klanten en dat van onszelf.

Onze claim impliceert dat we tot de beste in ons vakgebied willen behoren. Nieuwe producten stellen ons in staat om nieuwe marktgebieden te ontsluiten en differentiatie en kostenvoordelen in bestaande gebieden veilig te stellen. Onze competitiviteit wordt beheerst door onze ideeën, onze knowhow en ons engagement.
Innovatie- en ontwikkelingsprojecten brengen altijd nieuwe uitdagingen met zich mee. Juist daarom is gestructureerd innovatiemanagement een belangrijke succesfactor en is ons innovatiemanagement gebaseerd op systematische planning, implementatie en controle.

Kwaliteit

"We verliezen nooit onze kwaliteitsnormen uit het oog."

Wij willen onze partners de best mogelijke kwaliteit bieden, dit heeft niet alleen betrekking tot onze producten, maar ook op service en advies.

Kwaliteit van de producten

In 1994 introduceerde UZIN als eerste in de branche een ISO-gecertificeerd kwaliteitsmanagementsysteem.
Voordat een product bij UZIN wordt verkocht, worden grondstoffen, half afgewerkte producten en eindproducten zorgvuldig gecontroleerd. Daarbij worden toepasbaarheid en functionaliteit altijd in het oog gehouden.
Als het product eenmaal op de markt is, is de kwaliteitsborging nog lang niet voltooid. Via onze klanten en onze technisch-commercieel adviseurs in the field, komen we snel te weten of er behoefte is aan actie op een product.

Service en advies

Dankzij onze infrastructuur is het voor ons mogelijk om bestellingen in België binnen 24 uur te leveren. Bestelt u vandaag voor 12u30, dan leveren wij morgen bij u of op de werf, waar ook in België.
Wij hechten ook veel belang aan een regelmatige opleiding van onze medewerkers. Ons doel is om onze klanten zo goed mogelijk te adviseren. Daarom is het belangrijk dat onze collega's altijd op de hoogte zijn van de laatste technische ontwikkelingen.

UZIN en de UZIN UTZ Groep

Zoals de naam al aangeeft, was het merk UZIN de naamgever van de UZIN UTZ Groep. Na de oprichting van Georg Utz GmbH & Co. KG in 1911 werd het merk UZIN in 1948 bij het Octrooibureau van München geregistreerd.
In 1997 werd de onderneming omgevormd tot de beursgenoteerde UZIN UTZ Aktiengesellschaft. Vandaag de dag verenigt de UZIN UTZ Groep naast het merk UZIN nog vijf andere merken onder haar paraplu.

Van schoenpoets naar kleefstoffen

Het bedrijf produceerde vroeger vooral wasmiddelen, schoenpoetsmiddelen en reinigingsmiddelen voor vloeren. Na de Tweede Wereldoorlog werd een nieuw segment ontwikkeld: kleefstoffen voor vloeren. Het was het begin van een succesverhaal dat nog steeds voortduurt.

Innovatie en traditie troef

Niet alleen innovatie en traditie, maar ook kwaliteit en sociaal evenwicht en groei en duurzaamheid kenmerken de onderneming sinds 1911. Deze factoren vormen de basis van alle activiteiten van de UZIN UTZ Groep en zullen ook in de toekomst bepalend zijn voor het denken en handelen van de onderneming. Elke bedrijfsbeslissing wordt dus niet alleen economisch, maar ook ecologisch correct en verstandig benaderd.

Volgende generatie

De UZIN UTZ Groep wil de succesvolle ontwikkeling van het familiebedrijf in de toekomst uiteraard voortzetten. Daartoe is de koers in een vroeg stadium uitgezet. Met de zonen Philipp en Julian Utz trad de vierde generatie in 2011 toe tot het bedrijf.

Een beetje geschiedenis

Systemen voor de voorbereiding van de ondergrond en het leggen van alle soorten vloeren

Machines en speciaal gereedschap voor de voorbereiding van de ondergrond en het leggen van alle soorten bedekking

Compleet assortiment voor de verwerking, renovatie en onderhoud van houten vloeren

Kunsthars- en cementgebonden vloersystemen met functionele en decoratieve afwerkingsmogelijkheden

Systemen en producten voor het verwerken van tegels en natuursteen

Hoogwaardige gereedschappen om te schilderen, te stucen en voor droogbouw