Rinaldi plaatste vorig jaar in november een gloednieuwe Tarkett vinyl-vloer in het grote winkelcentrum van Cora Rocourt. Een klus waar UZIN aan vooraf moest gaan, want enkele reparaties van de ondergrond en een nieuwe egalistatie waren nodig om van dit twee-maand durende project een succes te maken!

Data

Gebouwtype Retail
Retail
Retail
Retail

UZIN BRENGT SFEER IN LUIKS WINKELCENTRUM

Onze eigenste Philippe Paul, technisch-commercieel adviseur UZIN in Brussel en Wallonië werd door projectverantwoordelijke Sebastien Agnessen gecontacteerd voor dit mooie project dat eind september van start moest gaan. Rinaldi, gevestigd in Flémalle bij Luik is gespecialiseerd in alle soorten schilderwerken en het plaatsen van soepele vloerbekleding. Rinaldi bestaat al meer dan 60 jaar. En hanteert al vanaf dag één hetzelfde devies: een totale tevredenheid garanderen.

Tegels op tegels

Bij dit winkelcentrumproject werden de bestaande tegels gebruikt als ondergrond om op verder te werken. De tegels werden eerst geprimerd met UZIN PE 650. Deze cementgebonden schraaplaag en primer is een ideale hechtprimer voor vloeren met voegen. Hij vult, sluit en vlakt uit in één handeling, is hydraulisch afbindend en blijft flexibel en vervormbaar na uitharding.

Herstellen waar nodig

Om gemaakte gaten en afbrokkelende delen te repareren werd voor UZIN NC 182 gekozen als reparatiemortel. Door zijn fijne samenstelling geeft deze geen optische doortekeningen weer in de soepele vinyltegels die later moesten geplaatst worden. Deze mortel is universeel inzetbaar en resistent tegen alkalisch vocht. Om deze herstellingen terug te kunnen hechten met de navolgende egalisatie werd de UZIN PE 650 opnieuw gebruikt als primer.

Levelen met de Levelstar

Nadat de grootste herstellingen aan de ondergrond gebeurd waren, kon het egalisatiewerk beginnen. UZIN NC 170 Levelstar werd voor dit 6.000 m² grote project gebruikt voor een extreem glad effect. De egalisatie is uitermate goed vloeiend en is voor elke laagdikte. Het mooi effen resultaat was nodig om de vinyltegels zonder problemen te kunnen plaatsen, wat netjes gelukt is. Door goed te timen kon UZIN NC 170 tussen negen uur ‘s avonds en vijf uur ’s ochtends worden gelegd. Dit zorgde voor een vrije toegang tot het winkelcentrum, want bij opening om acht uur kon de egalisatie reeds bewandeld worden. Zo blinkt UZIN NC 170 Levelstar uit in droogtijd en gebruiksvriendelijkheid, wat kostenen tijdsbesparend werkt!

De nieuwe look

Het winkelcentrum koos voor stijlvolle vinyl-tegels in natuursteen look van Tarkett. Bijkomend werd voor een modulair gangpad gekozen in PVC-stroken met houtstructuur. Zo werd er optisch een gangpad gecreëerd voor de klanten van Cora. Tarkett produceert deze vinylsystemen voor zowel de residentiële als de projectmarkt. Ze leggen op hun website per sector de mogelijkheden vast om zo tot een gepast resultaat te komen. Om deze vinyl-tegels te kunnen plaatsen heb je een snelle dispersielijm voor PVCvloerbekledingen nodig. UZIN KE 22 kon hier op inspelen met zijn korte wachttijd en goede verwerkingseigenschappen.

Gebruikte producten

UZIN NC 170 LevelStar Hoogwaardige uitvlakmassa

Zelfvloeiende, extreem gladde en snelle uitvlakmassa met Level Plus Effect S

UZIN NC 182 Standvaste reparatiemortel

Vochtbestendige, stevige, fijne en sneldrogende uitvlakmassa op cementbasis met re-activatie-Effect

UZIN KE 22 Universele lijm

Snelle dispersielijm voor pvc vloerbedekkingen

Systemen voor de voorbereiding van de ondergrond en het leggen van alle soorten vloeren

Machines en speciaal gereedschap voor de voorbereiding van de ondergrond en het leggen van alle soorten bedekking

Compleet assortiment voor de verwerking, renovatie en onderhoud van houten vloeren

Kunsthars- en cementgebonden vloersystemen met functionele en decoratieve afwerkingsmogelijkheden

Systemen en producten voor het verwerken van tegels en natuursteen

Hoogwaardige gereedschappen om te schilderen, te stucen en voor droogbouw