Een herberg renoveren die dateert van eind achttiende eeuw, kom je niet elke week tegen en brengt specifieke uitdagingen met zich mee. Toen besloten werd dat De Peerdenposterij in Torhout een nieuwe invulling kreeg werd de firma Slosse Vloerbekleding BVBA uit Torhout gecontacteerd voor de renovatie van de vloer.

Data

Gebouwtype Health & Care
Health & Care
Health & Care
Land België

Historisch gebouw in een nieuw jasje

De Peerdenposterij werd rond het einde van de achttiende eeuw gebouwd en werd in 2002 beschermd door haar historische en architectuurhistorische waarde. Het pand bestaat uit een bijna volledig bewaarde landelijke afspanning met herberg, keuken en voorraadkelder. Gezien de leeftijd van het pand verkeerde het gebouw al een tijdje in slechte staat en moest het dringend gerestaureerd worden. Er werd besloten om in de Peerdenposterij een dagcentrum onder te brengen met 22 assistentiewoningen die mensen met een verstandelijke beperking op vlak van wonen, werken, leren en ontspannen, ondersteunt. Ze leven er samen met zorgbehoevende bejaarden. In het pand kwam ook een artistiek atelier. Zo werd De Peerdenposterij een open huis waar bewoners, bezoekers en passanten kennis kunnen maken met de kunstenaars van het atelier en waar ze kunnen genieten van alles wat het prachtige pand te bieden heeft.

Grondige renovatie

Tijdens de renovatiewerken werden de verschillende ruimtes grondig vernieuwd en voorzien van moderne technieken. Dit werd steed s ged aan met respect voor het verleden. Waar mogelijk werden oude elementen in hun oorspronkelijke staat hersteld. Zo kregen de houten trap, de deuren en de oude plankenvloer een tweede leven. De ruimtes op de eerste verdieping werd en ingericht als leslokalen en ateliers. Een ontspanningsruimte met cafetaria vond dan weer een onderkomen op de benedenverdieping. 

Renovatiewerken met UZIN

De volledige ondergrond werd voorgestreken met UZIN PE 360 Plus, een dispersievoorstrijk voor absorberende ondergronden, chape en betonvloeren. Deze kant-en-klare hechtprimer vermindert het absorptievermogen en is zeer snel droog.

Vervolgens werd er geëgaliseerd met UZIN NC 110, een zelfvloeiende, extreem gladde egalisatie en uitvlakmassa op basis van calciumsulfaat met Level Plus Effect S. Deze gipsegalisatie met hoogwaardige vloeitechnologie is uitermate geschikt om ondergronden te egaliseren, glad te maken, uit te vlakken en te versterken. UZIN NC 110 was bij deze renovatie hét ideale egalisatieproduct om de zwakke en oude ondergrond mooi egaal te maken. Door de uiterst goede vloei en het zeer gladde oppervlak creëerde Vloerbekleding Slosse zo de beste basis voor de plaatsing van de vloer.

De vloer werd ten slotte geplaatst met UZIN LE 43 NEU, een snelle dispersielijm voor linoleum in banen en tegels, kurklinoleum en kurkment met zeer hoge aanvangskleefkracht.

Vloerbekleding Slosse en De Peerdenposterij zijn zeer blij met het prachtige resultaat! Ondanks corona verliepen de bouwwerken zeer vlot, waardoor de eerste bewoners in september al konden intrekken in het nieuwe gerestaureerde gebouw. Het resultaat mag alvast gezien worden!

 

Gebruikte producten

UZIN LE 43 Linolijm

Snelle dispersielijm voor linoleum in banen en tegels, kurklinoleum en kurkment met zeer hoge aanvangskleefkracht

UZIN NC 110 Gipsegalisatie

Zelfvloeiende, extreem gladde egalisatie en uitvlakmassa op basis van calciumsulfaat met Level Plus Effect S

UZIN PE 360 PLUS Primaire prêt à l'emploi

Primaire dispersion résistant à l'humidité pour support absorbant, chape et dalle en béton

Systemen voor de voorbereiding van de ondergrond en het leggen van alle soorten vloeren

Machines en speciaal gereedschap voor de voorbereiding van de ondergrond en het leggen van alle soorten bedekking

Compleet assortiment voor de verwerking, renovatie en onderhoud van houten vloeren

Kunsthars- en cementgebonden vloersystemen met functionele en decoratieve afwerkingsmogelijkheden

Systemen en producten voor het verwerken van tegels en natuursteen

Hoogwaardige gereedschappen om te schilderen, te stucen en voor droogbouw