The Loop staat gekend voor zijn grote kantoren, winkels en evenementenruimtes maar daarnaast is er ook plaats voor groen, recreatie en wonen. In een van deze groene residentiële wijken vind je Mayflower terug, een plek waar je kan verblijven met tal van hoteldiensten. De voormalige serviceresidentie in Sint-Denijs-Westrem werd getransformeerd tot een wooncomplex voor een mix van generaties. Om het comfort van alle bewoners te garanderen ging FDK bv aan de slag om 750 m² van de bestaande ondergrond in de gangen te renoveren met Floorfixx optimum.

Data

Gebouwtype Health & Care
Health & Care
Health & Care

ZORGELOOS WONEN IN RESIDENTIE MAYFLOWER MET FLOORFIXX OPTIMUM

In Mayflower, een leuk verblijf voor alle generaties, kan iedereen zichzelf zijn, gezellig en veilig wonen. Om de leefwereld van de bewoners nog meer te verbeteren deed bedrijf Triamant beroep op FDK bv om de bestaande ondergrond te vernieuwen over de vier verdiepen van het wooncomplex. FDK is een totaalaanbieder in afwerking en gespecialiseerd in het renoveren, verfraaien en inrichten van interieurs en exterieurs van woningen, kantoren, winkels en horecapanden. Van de inrichting van een compleet kantoorpand tot het plaatsen van een droomkeuken, het team gespecialiseerde vakmensen neemt projecten met enthousiasme aan en levert een perfect resultaat af. Voor deze renovatie gingen zij te rade bij Peter Van den Broeck, technisch-commercieel adviseur UZIN bij UZIN UTZ.

Aan de slag met Floorfixx optimum

Zaakvoerder Frank De Ketelaere kreeg de opdracht om 750 m² van de bestaande vloerbekleding over vier verdiepingen te renoveren. In de eerste fase werd al het oude vinyl en tapijt van de ondergrond verwijderd. Op de ondergrond bestaande uit chape, raadde Peter Floorfixx optimum aan.

Floorfixx optimum is een zwevend ondervloersysteem met een unieke zelfklevende toplaag voor LVT Dryback tegels en stroken. Hierdoor is traditionele lijm niet meer nodig en volstaat een goed concaaf mes. Het systeem bestaat uit een bovenlaag PES nonwoven vlies en een onderlaag geïmpregneerd antislip naaldvilt. Floorfixx optimum wordt steeds zwevend gelegd in halfsteens verband met de MDF-zijde naar boven. Vervolgens wordt het siliconenpapier verwijderd. Dankzij de handige 75 mm liplas verbinding kon FDK snel en eenvoudig een nieuwe, isolerende, egale en direct belastbare ondervloer creëren. Floorfixx optimum is geschikt voor huishoudelijk en projectmatig gebruik. Belangrijketip: installeer de vloerbekleding altijd haaks op de lengtenaad vanFloorfixx optimum om het samenvallen van naden te voorkomen.

Van optimum naar optimaal resultaat

Om de bewoners van Mayflower zo weinig mogelijk tot last te zijn, wordt elk verdiep stapsgewijs gerenoveerd. De eerste twee verdiepen werden reeds vlot afgewerkt en zowel FDK als de bewoners zijn zeer tevreden met het resultaat. Zij genieten alvast van hun vernieuwde woonruimte!

Gebruikte producten

Floorfixx Optimum (6 platen = 1 pak) Renovatievloer

Zwevend ondervloersysteem voor LVT Dryback tegels en stroken van min. 2,5 mm dikte

Systemen voor de voorbereiding van de ondergrond en het leggen van alle soorten vloeren

Machines en speciaal gereedschap voor de voorbereiding van de ondergrond en het leggen van alle soorten bedekking

Compleet assortiment voor de verwerking, renovatie en onderhoud van houten vloeren

Kunsthars- en cementgebonden vloersystemen met functionele en decoratieve afwerkingsmogelijkheden

Systemen en producten voor het verwerken van tegels en natuursteen

Hoogwaardige gereedschappen om te schilderen, te stucen en voor droogbouw