Urenlang wachten voor de inkomhal van een kotgebouw? In Leuven is het inmiddels een gekend stadsbeeld. De combinatie van weinig kamers en een grote instroom zorgt voor een grote rush op studentenkamers. Het project van SYUS Housing die recent 150 studio’s renoveerde, kwam dan ook als een godsgeschenk. SYUS Housing deed voor de vloeren in zijn studentenkoten beroep op G&D Solutions. In amper drie maanden tijd werd een sterk staaltje vakmanschap neergezet met een resultaat waar zowel G&D Solutions, SYUS Housing en natuurlijk de toekomstige studenten heel tevreden mogen over zijn.

Data

Gebouwtype Onderwijsinstellingen

STUDENTENSTAD LEUVEN BOUWT OP UZIN

Daniël De Sutter van G&D Solutions kreeg in oktober vorig jaar de aanvraag binnen om de vloeren in een studentenhome met 150 kamers te renoveren. Er werd gekozen voor een PVC-dryback vloer met houtlook. Eigenaar SYUS Housing biedt kamers van hoge kwaliteit en daar mag een geschikte en vooral moderne vloer niet in ontbreken. G&D Solutions deed beroep op UZIN voor een perfecte ondergrondvoorbereiding en plaatsing binnen dit renovatieproject naar gloednieuwe kamers.

Renoveren done right

Bij het plaatsen van soepele vloerbekleding is het uitermate belangrijk om te werken op een betrouwbare, effen ondergrond. Vooraleer er kon worden hersteld en geëgaliseerd, werd de bestaande chape eerst geprimerd met UZIN PE 360 PLUS. Deze dispersievoorstrijk hecht de chape met de nieuwe te voorziene egalistatielaag. De primer is makkelijk te verwerken, is laag in verbruik en heeft een zeer korte droogtijd! Met een verminderd absorptievermogen van de ondergrond is dit UZIN-product zeer gemakkelijk te verwerken.
Waar de bestaande chape hersteld moest worden, werd UZIN NC 182 ingeschakeld. Deze vochtbestendige, stevige, fijne en sneldrogende uitvlakmassa op cementbasis met re-activatie-Effect zorgde voor een stevige ondergrond tijdens de verdere plaatsingswerken. Als reparatiemortel is UZIN NC 182 universeel inzetbaar.
UZIN NC 150 werd dan weer gebruikt om binnen dit project alle kamers te kunnen voorzien van een egalisatielaag. Deze was uitermate geschikt om verder op te werken gezien voor een elastische vloerbekleding werd gekozen.

Houtlook

Om de PVC-dryback vloer met houtlook te verlijmen, gebruikte G&D Solutions onze universele ‘natte’ lijm UZIN KE 2000 S. UZIN KE 2000 S is een krachtige dispersielijm met zeer korte wachttijd en tegelijkertijd een zeer lange inlegtijd. De lijm kan toegepast worden voor ‘natte’, ‘halfnatte’, ‘droge’ of ‘contactverlijming’ en is voor toepassing op vloer en wand, binnen. De keuze voor UZIN KE 2000 S lag voor de hand door zijn wijd bereik aan toepassingsgebieden zoals:
• Homogene en heterogene PVC-/CV-bedekkingen
in banen en tegels
• Rubber in banen, bijv. noraplan® inclusief bedekkingen
met akoestische- of foamrug
• Tapijten met gangbare ruggen
• Soepele naaldvilten, geweven tapijten of Flotex
• PVC-design / LVT-bedekkingen
• Linoleum in banen tot 3,2 mm dikte

Afwerken

Om de plinten en profielen te verlijmen raadde onze technischcommercieel adviseur Wim Wynants, UZIN Fondur HighTack aan. Deze montagekit heeft een zeer hoge kleefkracht en kan overschilderd worden wanneer de klus dit vraagt. Het project werd reeds afgerond in februari 2023. De vakmannen van G&D Solutions waren in staat om in amper drie maanden tijd het grote renovatieproject van maar liefst 4.000 m² tot een goed einde te brengen.

Over G&D Solutions

G&D Solutions gevestigd in de KMOzone Ruggeveld in Wijnegem is een bloeiende zaak in parket, vinyl, laminaat en tapijtreiniging. De drie vennoten Gert, Gregory en Daniel weten van aanpakken. Door hun jarenlange ervaring garandeert G&D Solutions topkwaliteit in elk project en streven ze naar een totaalpakket. Naast de verkoop van parket, vinyl en laminaat, leveren, plaatsen, renoveren en onderhouden ze deze vloerbekledingen ook.
Met de studentenhuisvesting in Leuven kunnen ze in elk geval terug een mooie referentie aan hun portfolio toevoegen. Een project waar bovendien menig student nog lang van zal kunnengenieten!

 

Gebruikte producten

UZIN PE 360 PLUS Universele gebruiksklare voorstrijk

Vochtbestendige dispersievoorstrijk voor absorberende ondergronden, chape en betonvloeren

UZIN NC 150 Projectegalisatie

Goed vloeiende uitvlakmassa voor textiele en elastische vloerbedekking, alsook meerlaags parket voor laagdiktes tot 10 mm

UZIN NC 182 Standvaste reparatiemortel

Vochtbestendige, stevige, fijne en sneldrogende uitvlakmassa op cementbasis met re-activatie-Effect

UZIN Fondur HighTack extra T 1-Component thixotrope Hybride Montagekit

Universele montagekit met dikke consistentie en zeer hoge aanvangskleefkracht voor allerlei bevestigingswerkzaamheden

Systemen voor de voorbereiding van de ondergrond en het leggen van alle soorten vloeren

Machines en speciaal gereedschap voor de voorbereiding van de ondergrond en het leggen van alle soorten bedekking

Compleet assortiment voor de verwerking, renovatie en onderhoud van houten vloeren

Kunsthars- en cementgebonden vloersystemen met functionele en decoratieve afwerkingsmogelijkheden

Systemen en producten voor het verwerken van tegels en natuursteen

Hoogwaardige gereedschappen om te schilderen, te stucen en voor droogbouw