Wie deze zomer tijdloos wil genieten van zon, zee en Knokke-Heist moet in residentie PrimeRose zijn. Daar plaatste Vloerbekleding Slosse als deel van een
totaalrenovatie een nieuwe egalisatie op een vloerverwarmingssysteem in één van de appartementen van het 9-verdiepingen hoge gebouw.

Data

Gebouwtype Residentiële gebouwen

GRONDIGE RENOVATIEWERKEN AAN VAKANTIEWONING IN KNOKKE

Familiebedrijf pur sang

Vloerbekleding Slosse kent reeds een lange staat van dienst. Begin jaren ’90 startte vader Ronny zijn firma op met als hoofdactiviteit het plaatsen van soepele vloerbedekking, vooral in onderaanneming voor bedrijven en in de projectmarkt. Al snel vervoegde zoon Wesley het team en stap voor stap bouwden ze samen het bedrijf uit tot een vaste waarde in de bouwsector. Als huidige zaakvoerder kent Wesley de stiel van het vloeren ondertussen als geen ander. Dankzij zijn kennis en jarenlange ervaring staat hij zijn klanten bij met deskundig advies in vaak complexe situaties. Want zeker in renovatie gaat het plaatsen van nieuwe vloeren gepaard met onderliggende factoren, zoals ook in dit geval het perfect egaliseren van de ondergrond.

Residentie ‘PrimeRose’

De Belgische Kust blijft voor menig toeristen de ideale vakantie verblijfplaats. En ook Residentie PrimeRose biedt aan enkele vakantiegangers onderdak. Omdat het gebouw bijna 15 jaar bestaat, zijn de appartementen hier en daar aan renovatie en isolatie toe. Vloerbekleding Slosse werd gevraagd om in een 55 m²-groot appartement met zicht op zee een egalisatie te plaatsen. De eigenaar koos er namelijk voor om vloerverwarming te installeren als modern, ruimtebesparend verwarmingssysteem.

Egaliseren op vloerverwarming

Voor het vloerverwarmingssysteem werd met Schlüter®-DITRA-HEAT gewerkt. De polypropyleenmat met ingesneden noppenstructuur voor verwarmingskabels werd geplaatst op een nieuwe cement chape. Om vervolgens de nieuwe vloerbekleding te kunnen plaatsen, moest eerst worden geëgaliseerd. Om te beginnen werd een primer aangebracht om het absorptievermogen van de ondergrond uit te schakelen. Zijn keuze viel op UZIN PE 360 PLUS, een universele, gebruiksklare, makkelijk te verwerken dispersievoorstrijk voor absorberende ondergronden, chape en betonvloeren. Vervolgens werden er zelfklevende PE-isolatie randstroken geplaatst om een mechanische scheiding te maken tussen vloer en wand. Tot slot werd er geëgaliseerd met UZIN NC 112 Turbo in een laagdikte van 15 mm waarvan 5 mm boven de noppenstructuur. UZIN NC 112 Turbo is een sneldrogende, extreem gladde en zelfvloeiende egalisatie met calciumsulfaat bindmiddel, met Level Plus Effect S voor alle vloerbedekkingen en parket en voor laagdiktes tot 30 mm.

De snelste gipsegalisatie ter wereld

Met de UZIN NC 112 Turbo lanceerde UZIN enkele jaren geleden een absolute wereldprimeur op het gebied van legklaar zijn van gipsegalisaties. De naam Turbo zegt alles: dankzij de nieuwe, reactieve bindmiddelcombinatie en de innovatieve additieven is UZIN erin geslaagd het maximale hydratatieniveau van de egalisatie aanzienlijk te verhogen, waardoor de massa beter in staat is om het aanmaakwater te binden. Het resultaat? De vloer is zeer snel legklaar en je bent minder afhankelijk van klimatologische omstandigheden. UZIN NC 112 Turbo heeft door de ‘Super-Fast-Technology’ een droogtijd van slechts 6 uur bij een laagdikte van 5 mm. Vergelijkbare egalisaties hebben hier een droogtijd van 24 uur of langer. De innovatieve receptuur van UZIN NC 112 Turbo combineert de voordelen van gipsgebonden producten met de voordelen van cementgebonden egalisaties.

De ondergrond is nu klaar om op verder gewerkt te worden. Binnen enkele weken is het appartement voorzien van twee gloednieuwe slaapkamers waarvan een met terras aan de kant van de zeedijk, een grote open keuken en vanuit de zonnige living zullen de vakantiegangers op en top kunnen genieten met zicht op de zeilclub.

Gebruikte producten

UZIN PE 360 PLUS Universele gebruiksklare voorstrijk

Vochtbestendige dispersievoorstrijk voor absorberende ondergronden, chape en betonvloeren

UZIN NC 112 Turbo Snelle gipsegalisatie

Sneldrogende, extreem gladde en zelfvloeiende egalisatie met calciumsulfaat bindmiddel met Level Plus Effect S voor alle vloerbedekkingen en parket, laagdiktes van 0 - 30 mm

UZIN Isolatie randstrook B

Zelfklevend PE-isolatie randstrook met voet 5 mm dik en 50 mm hoog

Systemen voor de voorbereiding van de ondergrond en het leggen van alle soorten vloeren

Machines en speciaal gereedschap voor de voorbereiding van de ondergrond en het leggen van alle soorten bedekking

Compleet assortiment voor de verwerking, renovatie en onderhoud van houten vloeren

Kunsthars- en cementgebonden vloersystemen met functionele en decoratieve afwerkingsmogelijkheden

Systemen en producten voor het verwerken van tegels en natuursteen

Hoogwaardige gereedschappen om te schilderen, te stucen en voor droogbouw