In het Luxemburgse Dommeldange werd de parketvloer in de werkplaats van ArcelorMittal vervangen. Door ernstige waterschade was het kopshoutparket dringend aan vernieuwing toe en ging ArcelorMittal ten rade bij Parkett Theiss om de parketvloer onder handen te nemen met behulp van UZIN-producten.

Data

Gebouwtype Kantoor en administratie
Land Luxemburg

Parket in de werkplaats

De werkplaats van ArcelorMittal in Dommeldange is een mechanische werkplaats. De reparatie- en onderhoudswerkplaats biedt hun klanten vier vakgebieden aan: engineering, lassen, machinale bewerking en montage. Doordat het bedrijf met zware metalen onderdelen werkt, maakten ze de bewuste keuze om een parketvloer te plaatsen in hun werkplaats om het risico van beschadiging aan de onderdelen te vermijden.

Waterschade op het bestaande kopshoutparket

Na de ernstige waterschade in hun werkplaats, klopte ArcelorMittal aan bij Parkett Theiss voor het uitbreken van de bestaande parketvloer en voor het plaatsen van een nieuwe. Voor een kwalitatieve opbouw van de ondergrond deed Parkett Theiss beroep op onze technisch-commercieel adviseur soepele vloeren en parket, Philippe Paul, die op zijn beurt de juiste UZIN-producten aanraadde.

Aan de slag met UZIN

Parkett Theiss botste tijdens het verwijderen van de bestaande parketvloer op enkele uitdagingen. Zo moest het teer dat aanwezig was op de ondergrond eerst volledig worden verwijderd om reacties met de nieuwe lijmen te vermijden. Om alle resten goed te verwijderen gebruikten ze diamantschijven onder de Pallmann Spider parketschuurmachine.

Philippe Paul raadde aan om twee lagen UZIN PE 460, een 2-componenten epoxyprimer-vochtscherm, aan te brengen. Deze 2-componenten voorstrijk op basis van epoxy met kleurindicator wordt gebruikt voor vochtige of niet stabiele ondergronden. De kleurindicator is een handige hulptool om te controleren of de twee componenten A (blauw) en B (geel) goed gemengd zijn (groen). Door de goede uitharding, zelfs bij lage temperaturen, en snelle plaatsing, werd de wachttijd verminderd en werden kosten uitgespaard. Na het aanbrengen van de epoxyhars voerde Parkett Theiss een nieuwe schuurbeurt uit.

Om de ondergrond vervolgens te egaliseren, werd onze hoogwaardige uitvlakmassa, UZIN NC 170 LevelStar, gebruikt. Deze zelfvloeiende, extreem gladde en snelle uitvlakmassa met Level Plus Effect S bindt snel af en is uitermate goed vloeiend, met een uitstekende egalisatie als resultaat. Voor een optimale isolatie werd erbovenop onze isolatiemat, UZIN RR 188, geplaatst. Deze verlijmbare en elastische onderlaag, voor onder textiele vloerbedekking en parket, zorgt voor een optimaal loopcomfort.

Nieuwe vloer lijmen met UZIN MK 92 S

Na het afwerken van de ondergrond werden de nieuwe grenen kopshout (80 mm) geplaatst en verlijmd met onze 2-componenten PU-parketlijm, UZIN MK 92 S. Deze harde, schuifvaste en snel afbindende universele lijm, voor alle parketsoorten, maakte het mogelijk om de geplaatste parketvloer al na 6 uur te schuren waardoor Parkett Theiss het kopshout zeer snel kon afwerken.

Parkett Theiss, al 3 generaties een referentie

Parkett Theiss, uit de Duitstalige gemeente Amel in Luik, staat al drie generaties gekend als een vaste waarde in de parketwereld. Het familiebedrijf probeert steeds een betrouwbaar en kwalitatief hoogstaand resultaat te leveren. Zorgvuldigheid en kwaliteit zijn de hoogste prioriteit in hun werk.

Zowel Parkett Theiss, die al jaren trouwe klant is bij UZIN UTZ België, en Philippe Paul zijn zeer tevreden met het resultaat en de fijne samenwerking. Door de ervaring van Parkett Theiss en de hulp van onze ‘snelle’ UZIN-producten, UZIN PE 460 en UZIN MK 92 S, werd het werk van ArcelorMittal zo min mogelijk in gedrang gebracht. Zij konden reeds na zeven dagen terug aan de slag in hun vernieuwde werkplaats.

Gebruikte producten

UZIN MK 92 S 2-comp. PU parketlijm

Harde, schuifvaste en snel afbindende universele lijm voor alle parketsoorten

UZIN PE 460 2-K Epoxyprimer-vochtscherm

2-componenten voorstrijk op basis van epoxy met kleurindicator voor vochtige of niet stabiele ondergronden

PALLMANN Spider Multifunctionele parketschuurmachine

Door het schuren met de drie-schijfstechiek en een krachtige aandrijving wordt een perfect schuurresultaat behaald. De machine is uiterst eenvoudig te bedienen, loopt rustig en wordt vooral gekenmerkt door zijn veelzijdige toepassingsmogelijkheden; van krachtig schuren tot zacht polijsten.

Systemen voor de voorbereiding van de ondergrond en het leggen van alle soorten vloeren

Machines en speciaal gereedschap voor de voorbereiding van de ondergrond en het leggen van alle soorten bedekking

Compleet assortiment voor de verwerking, renovatie en onderhoud van houten vloeren

Kunsthars- en cementgebonden vloersystemen met functionele en decoratieve afwerkingsmogelijkheden

Systemen en producten voor het verwerken van tegels en natuursteen

Hoogwaardige gereedschappen om te schilderen, te stucen en voor droogbouw