Dit jaar introduceerden we de industriële egalisatiesystemen van UZIN. Deze systemen zorgen voor een duurzame en slijtvaste vloerafwerking in industriële en commerciële omgevingen. Toen Slosse Vloerbekleding BVBA uit Torhout de mogelijkheden overwoog om hun eigen magazijn op te frissen werd er gekozen om een van de industriële egalisatiesystemen toe te passen.
 

Data

Gebouwtype Kantoor en administratie
Land België

Industriële egalisatiesystemen

De industriële egalisatiesystemen van UZIN zijn uiterst duurzaam en bieden een uitstekende weerstand tegen chemicaliën, vorkheftruckverkeer en transport. Door de uitzonderlijke slijtvastheid van dit systeem was dit dé oplossing om het magazijn van Slosse Vloerbekleding op te frissen en klaar te maken om nog vele jaren dienst te leveren.

De werken

Het magazijn had tot voor kort een ruwe betonvloer. De primer werd zuiver op de betonvloer geplaatst. Hier werd UZIN PE 360 PLUS gebruikt, een sneldrogende dispersievoorstrijk voor absorberende ondergronden, chape en betonvloeren. Door haar sneldrogende eigenschappen kon al snel worden overgegaan tot het plaatsen van de industriële egalisatie. Als industriële egalisatie werd gekozen voor UZIN NC 750, omdat de esthetische waarde in het magazijn minder aandacht vraagt. UZIN NC 750 is een cementgebonden, zelfvloeiende egalisatie en uitvullaag voor projecttoepassingen met matige belasting. Deze egalisatie wordt gebruikt op cementdekvloeren, beton of prefab dekvloeren en kan ook worden toegepast bij vloerverwarming. Door de weinige krimpspanning, de goede vloei-eigenschappen en het feit dat deze egalisatie kan verpompt worden maakt dit de ideale keuze voor commerciële en industriële toepassingen.

De industriële egalisatie werd voorlopig nog niet afgewerkt maar zal dicht gepolierd worden, door de vloer heel fijn te schuren.

Slosse Vloerbekleding BVBA

Slosse Vloerbekleding BVBA is een familiebedrijf uit Torhout. Begin jaren ’90 startte vader Ronny Slosse zijn firma op met als hoofdactiviteit het plaatsen van soepele vloerbedekking, vooral in onderaanneming voor bedrijven en in de projectmarkt. Al snel vervoegde zoon Wesley het team en stap voor stap bouwden ze samen het bedrijf uit tot een vaste waarde in bouwsector. Enige tijd geleden nam Wesley de fakkel over als zaakvoerder en ondertussen stapte ook zijn echtgenote Sophie in het bedrijf. Slosse Vloerbekleding BVBA specialiseert zich in soepele vloer- en wandbekleding en dit zowel in nieuwbouw als renovatie. Hun expertise gaat van linoleum, PVC, vinyl en tapijt tot rubber, laminaat en zelfs sportvloeren.

Gebruikte producten

UZIN PE 360 PLUS Universele gebruiksklare voorstrijk

Vochtbestendige dispersievoorstrijk voor absorberende ondergronden, chape en betonvloeren

UZIN NC 750 Industriële egalisatie (Base)

Cementgebonden zelfvloeiende egalisatie voor projecttoepassingen met matige belasting

Systemen voor de voorbereiding van de ondergrond en het leggen van alle soorten vloeren

Machines en speciaal gereedschap voor de voorbereiding van de ondergrond en het leggen van alle soorten bedekking

Compleet assortiment voor de verwerking, renovatie en onderhoud van houten vloeren

Kunsthars- en cementgebonden vloersystemen met functionele en decoratieve afwerkingsmogelijkheden

Systemen en producten voor het verwerken van tegels en natuursteen

Hoogwaardige gereedschappen om te schilderen, te stucen en voor droogbouw