“Elke dag wordt u als klant geconfronteerd met nieuwe uitdagingen. Elk project is anders en vraagt vakmanschap, ervaring en een oplossing op maat. Doe beroep op Uzin Utz België”. Het prijkt al sinds vele edities op de achterkant van ons magazine en dat het geen loze woorden zijn, bewijst ook de recent uitgevoerde renovatie in de kleedkamers van KVC Westerlo.

Data

Gebouwtype Sportfaciliteiten
Land België

KVC Westerlo, de familieclub bij uitstek met een stevig Kempische verankering en daarbij horende Kempische gemoedelijkheid vond het tijd om hun kleedkamers te renoveren. Daarvoor konden ze terecht bij totaal afwerkingsbedrijf Poels die vooral actief is in de ziekenhuis- en zorgsector. Een uitdagend maar leuk renovatieproject voor Poels want de kleedkamers bestaan uit twee lagen aaneengeschakelde containers. Bovendien wou KVC Westerlo ook dat de aanzetten zoveel mogelijk overbrugd werden zodat ze minder tot zelfs niet zichtbaar werden.

Probleemoplosser

Yetis Aslan, aankoopmanager bij Poels, nam contact op met Tom Bogaerts (Technisch-Commercieel Adviseur Antwerpen – Limburg bij UZIN UTZ België, n.v.d.r.) voor een gepast advies. Tom: “Omdat een container individueel altijd wel wat blijft bewegen, heb ik een vaste overbruggingmeteen uitgesloten. Ik heb onze zwevende systeemvloer, Floorfixx als oplossing voorgesteld. Dit ondervloersysteem bestaat uit 2 MDF-platen waarvan de onderste voorzien is van een dempende en egaliserende foam laag. Naargelang de te plaatsen vloerbekleding zijn er verschillende types Floorfixx. Op de bovenverdieping moest LVT worden geïnstalleerd, dus adviseerde ik Floorfixx Smart. Bij Floorfixx Smart zijn de boven- en onderlaag al op elkaar gekleefd en worden de platen zwevend geïnstalleerd door middel van een 75 mm zelfklevende lip-las verbinding. Op de benedenverdieping werd er geopteerd voor Floorfixx Regular omdat hierbij eerst de onderlaag op een PVC-vochtscherm geplaatst wordt waarna de bovenlaag, die zelfklevend is, met een overlapping van 30 cm op de eerste laag vastgezet wordt. Dit systeem is beter aangewezen voor de plaatsing van PVC-banen en kan zelfs gebruikt worden voor de plaatsing van linoleum.”

Direct Belastbare ondervloer

Zowel de FloorFixx Smart als de FloorFixx Regular werden aangedrukt met handige WOLFF Aandrukroller Duo. De naden werden nog even kort opgeschuurd en daarna kon de vloerbedekking onmiddelijk verlijmd worden met UZIN KE 2000 S. De onmiddelijke verlijming is één van de vele voordelen van een 'droog' systeem. Het resultaat zag er prima uit en zal ongetwijfeld bijdragen aan het succes van KVC Westerlo.

Systemen voor de voorbereiding van de ondergrond en het leggen van alle soorten vloeren

Machines en speciaal gereedschap voor de voorbereiding van de ondergrond en het leggen van alle soorten bedekking

Compleet assortiment voor de verwerking, renovatie en onderhoud van houten vloeren

Kunsthars- en cementgebonden vloersystemen met functionele en decoratieve afwerkingsmogelijkheden

Systemen en producten voor het verwerken van tegels en natuursteen

Hoogwaardige gereedschappen om te schilderen, te stucen en voor droogbouw