Ook in de bouwwereld geldt het beroemde cliché “Time is Money” meer dan ooit. Zeker als we met een project in de zorgsector zitten, waar kamers op een zo kort mogelijke tijd gerenoveerd moeten worden, is dit helemaal van toepassing. Tel daar de verplaatsingen van en naar de werf met het fileleed van vandaag de dag ook nog eens bij en een van de belangrijkste redenen van het bestaan van onze snelle systemen is gekend. Ook ASLV uit As deed recent beroep op een dergelijk snel systeem om enkele kamers in het woonzorgcentrum Akapella te renoveren.

Data

Gebouwtype Health & Care
Land België

Op 1 juli 1997 opende Akapella te Kapelle-op-den-Bos haar deuren als rusthuis met 80 kamers en 15 service­flats. Meer dan 20 jaar later is het dan ook normaal dat enkele kamers toe zijn aan renovatie. Gezien de afstand tussen As en Kapelle-op-den-Bos (120 km, n.v.d.r.) was Dirk Vanloffelt, bestuurder bij ASLV, erg enthousiast toen Technisch-Commercieel adviseur Tom Bogaerts de UZIN NC 172 BiTurbo voorstelde. Dankzij zijn droogtijd van amper 60 minuten kon deze renovatie op minder dan een dag worden uitgevoerd.

5u15: vertrek in As vóór de ochtendfiles

6u30: aankomst bij woonzorgcentrum Akapella waar de oude vloerbekleding wordt uitgebroken en de vloer wordt gestofzuigd

7u30: de UZIN primer PE 360 wordt op de oude, wa­tervaste lijmresten gezet

8u15: koffiepauze

8u30: egaliseren met UZIN NC 172 BiTurbo

9u30: kleine oneffenheden worden nog afgestoken met een handschraper. Daarna wordt de PVC vloerbe­kleding geplaatst met UZIN KE 2000 S

11u30: de kamer wordt opgeruimd en de vloer proper gemaakt

12u00: tijd voor een welverdiend middagmaal

12u30: terugkeer naar As, lang vóór de aanvang van de avondfiles

Vakmanschap

ASLV Schildersbedrijf staat gekend als vakman in binnen- en buitenschilderwerken, behangwerken en vloerbekleding. Dit zowel in nieuwbouw als renovatie en voor privé of beroepsdoeleinden. Uitgebreid professioneel advies, uitvoering door vakmensen en gebruik van kwaliteitsproducten zijn hun kenmerken. Ze zien daarom in UZIN UTZ ook de perfecte partner. Dirk Vanloffelt: “Ik ben zeer tevreden van de samen­werking met Tom. Alle mogelijke technische problemen worden op voorhand besproken en er worden waar nodig opbouwschema’s opgesteld zodat de plaatsers perfect voorbereid de werf kan aanvatten en afwerken. Goede producten hebben is een eerste vereiste, maar koppel dit aan een goede technische ondersteuning en begeleiding en je maakt van een goed team een ‘winning team’. Ja, ik ben een tevreden klant!”

Systemen voor de voorbereiding van de ondergrond en het leggen van alle soorten vloeren

Machines en speciaal gereedschap voor de voorbereiding van de ondergrond en het leggen van alle soorten bedekking

Compleet assortiment voor de verwerking, renovatie en onderhoud van houten vloeren

Kunsthars- en cementgebonden vloersystemen met functionele en decoratieve afwerkingsmogelijkheden

Systemen en producten voor het verwerken van tegels en natuursteen

Hoogwaardige gereedschappen om te schilderen, te stucen en voor droogbouw