In een van de monumentale kantoorgebouwen aan de Havenlaan in Brussel moest een gedeelte (8.000m²) van dit 6 verdiepingen tellende gebouw gerenoveerd worden. Vincent Gheysens, zaakvoerder van Expert Flooring schakelde technisch-commercieel adviseur Tom Bogaerts in voor een advies en prijsofferte op maat.

Data

Gebouwtype
Oppervlakte 8000
Land België

Ingezette producten

  • UZIN PE 280
  • UZIN PE 260
  • UZIN NC 150
  • UZIN U 2100
  • WOLFF Linocut
  • WOLFF Railcut
  • WOLFF Aandrukroller Duo

Behalve het gelijkvloers bestonden alle etages uit geëgaliseerde verhoogde vloeren met plaatselijk oude lijmresten. Sommige kabel toegangen waren afgesloten met houten platen of metalen deksels dus moest het geheel geëgaliseerd worden om een uniforme vlakke vloer te verkrijgen. Tom Bogaerts: “Op de metalen deksels opteerden we voor een optimale hechting voor UZIN PE 280, onze sneldrogende dispersie voorstrijk met carbontechnologie. Op de overige oppervlakken was de multi-primer UZIN PE 260 een betere keuze omdat deze puur op meer gesloten ondergronden en aangelengd tot zelfs 1/3 op sterk zuigende ondergronden ingezet kan worden. Door deze mogelijkheid om te verdunnen gaf dit op deze hoeveelheid natuurlijk ook een prijsvoordeel wat hier doorslaggevend was. Als project egalisatie voldeed de UZIN NC 150 aan de gevraagde normen en met zijn gunstige prijs-kwaliteit verhouding is deze uitermate geschikt om in dergelijke projecten voor te stellen.”
Hierop moesten er Forbo Allura Flex tegels en planken geplaatst worden op een manier dat de grijze tegels de loopzones bepaalden en de houtkleurige planken de bureelzones afbakenden. Zaakvoerder Vincent Gheysens werkte het legplan minutieus uit en zijn plaatsers plaatsten het vervolgens zoals uitgetekend. Eerst de grijze loopzone tegels over het gehele verdiep met de UZIN pick-up lijm U 2100. En daarna de bureelzones, waar ook de planken met de UZIN U 2100 werden gefixeerd. Om ervoor te zorgen dat deze zones perfect aan elkaar aansloten werd de WOLFF Linocut voorgesteld. “Het grote voordeel van de WOLFF Linocut is dat deze de zijkant van de reeds geplaatste tegels als geleider gebruikt om dan de aan te passen planken pas exact pas te snijden. Ik heb het toestel gedemonstreerd en de plaatsers waren verbluft van het gemak en de snelheid waarmee dit gebeurde en ook de accuraatheid was met een snijlat en mes niet te evenaren. Ook een demo met een WOLFF Railcut kon op veel bijval rekenen omdat hiermee perfecte, haakse kanten gesneden kunnen worden. De WOLFF Duorol viel eveneens in de smaak vanwege zijn bedieningsgemak en veelzijdigheid. Expert Flooring heeft zelf kunnen vaststellen dat je met het beste gereedschap ook meteen het beste resultaat verkrijgt en zo je investering snel dubbel en dik terug verdiend krijgt”, aldus Tom Bogaerts.
Het resultaat mag dan ook gezien worden en dankzij de wederzijdse samenwerking en vertrouwen kon dit project probleemloos afgewerkt worden.

Systemen voor de voorbereiding van de ondergrond en het leggen van alle soorten vloeren

Machines en speciaal gereedschap voor de voorbereiding van de ondergrond en het leggen van alle soorten bedekking

Compleet assortiment voor de verwerking, renovatie en onderhoud van houten vloeren

Kunsthars- en cementgebonden vloersystemen met functionele en decoratieve afwerkingsmogelijkheden

Systemen en producten voor het verwerken van tegels en natuursteen

Hoogwaardige gereedschappen om te schilderen, te stucen en voor droogbouw