Het Antwerpse hotel Radisson Blu Astrid, gelegen aan het Koningin Astridplein, onderging een grondige metamorfose. Het grootste deel van het beeldbepalende gebouw van de vermaarde architect Michael Graves werd volledig gerenoveerd op verzoek van de internationale groep Algonquin. De vloeren in de ovalen feestzaal en de ontbijtruimte zijn exclusieve ontwerpen van het Moduleo designteam in samenspraak met de Londense designer Alex Kravetz. De vloer werd geplaatst door Dija Vloer- en Wandbekleding in opdracht van Novo I.B. na technisch advies van Uzin Utz België.

Data

Gebouwtype Horeca
Land België

Het Antwerpse hotel Radisson Blu Astrid, gelegen aan het Koningin Astridplein, onderging een grondige metamorfose. Het grootste deel van het beeldbepalende gebouw van de vermaarde architect Michael Graves werd volledig gerenoveerd op verzoek van de internationale groep Algonquin. De vloeren in de ovalen feestzaal en de ontbijtruimte zijn exclusieve ontwerpen van het Moduleo designteam in samenspraak met de Londense designer Alex Kravetz. De vloer werd geplaatst door Dija Vloer- en Wandbekleding in opdracht van Novo I.B. na technisch advies van UZIN UTZ België.

-Ingezette producten

  • UZIN PE 360 PLUS
  • UZIN NC 182
  • UZIN NC 195
  • UZIN KE 2000S

Het hotel biedt een mooi uitzicht op de indrukwekkende 16e eeuwse architectuur van de omgeving rond het Antwerpse Centraal Station. Voor het ambitieuze interieurontwerp ging de bouwheer in zee met Alex Kravetz Design (AK Design) uit Londen en FCM Architects uit Brussel. Beide gerenommeerde
kantoren ontwikkelden samen het nieuwe interieurontwerp. Zo werden alle vergaderruimtes opnieuw ingericht om een tijdloos en functioneel decor te bieden voor evenementen. Ook de ontbijtzaal, de feestzaal, de bar en de lobby werden gemoderniseerd.

'Hongaarse Punt' in custom made kleuren

In de ovalen feestzaal werd geopteerd voor een exclusieve, eigenzinnige Moduleo Moods vloer. Een ontwerp van de
hand van het Moduleo designteam in samenspraak met de Londense designer. “Hier werd gebruik gemaakt van de Moduleo Moods Chevron of ‘Hongaarse Punt’ in custom made kleuren, vertrekkende vanuit bestaande dessins zoals Country Oak en Verdon Oak. De ovalen ruimte werd opgedeeld in acht stralen. Vanuit het midden van deze acht delen werden de Moods Chevron doorgelegd, zonder in tandvorm te werken. Waar de Moods Chevron-stroken de stralen van de cirkel overschreden, werden ze doorgesneden. Vertrekkend vanuit de middenlijn van een volgend deel, sloten deze perfect aan bij het vorige deel. In het midden van de ruimte werd een grote achthoek op maat gecreëerd”, aldus Stefan Cnapelynck van IVC Group. De plaatsing was een huzarenstukje, uitgevoerd door het installatieteam van Peter Jame (DIJA Vloer- en Wandbekleding uit Maaseik), in opdracht van de firma NOVO uit Merelbeke.

Spelen met houtkleuren

In de ontbijtruimte ging de voorkeur uit naar een Custom Made XL Diamond Patroon. Er werd een keuze gemaakt uit de volledige collecties Moduleo Transform en Moduleo Impress. “Hier opteerde de designer voor een warme mix uit de IMPRESS houtcollectie van drie kleuren, speels en gedurfd afgewisseld met een vierde houtkleur die synchroon herhaald
werd. Dit gebaseerd op het Origami Moods patroon, zij het XL, en opnieuw Custom Made wat de kleuren betreft. De
ruimtes werden stijlvol gekadreerd met een Impress standaard plank, wat het plaatje volledig maakt. Het oorspronkelijke ontwerp in hout was, omwille van budgettaire redenen, niet haalbaar en tevens beperkt in mogelijkheden. Wat perspectieven opende voor een nog originelere, onderhoudsvriendelijker vloer. Dit betekent waterbestendig, long life no polish, niet op te schuren en minder onderhevig aan beschadigingen door bijvoorbeeld zware puntbelastingen. De vloer blijft langer mooi, en biedt een akoestisch surplus”, besluit Cnapelynck.

Systemen voor de voorbereiding van de ondergrond en het leggen van alle soorten vloeren

Machines en speciaal gereedschap voor de voorbereiding van de ondergrond en het leggen van alle soorten bedekking

Compleet assortiment voor de verwerking, renovatie en onderhoud van houten vloeren

Kunsthars- en cementgebonden vloersystemen met functionele en decoratieve afwerkingsmogelijkheden

Systemen en producten voor het verwerken van tegels en natuursteen

Hoogwaardige gereedschappen om te schilderen, te stucen en voor droogbouw