Snel en efficiënt

Data

Gebouwtype Kantoor en administratie
Land België

Werfverslag soepele vloeren - MG Tower, Gent

Na lange voorbereidende grondwerken start hoofdaannemer C.I.T. Blaton in samenwerking met De Paepe Group aan de feitelijke bouw van het ondertussen meest in het oog springende project in Vlaanderen, de MG  of Artevelde toren in opdracht van KBC. MG toren werd gekozen als “werfnaam” omdat de initialen verwijzen naar de kinderen van de project ontwikkelaar ; Margaux en Guillaume de Paepe. Wanneer het project bij de jaarwisseling 2011/2012 zal worden opgeleverd aan zijn opdrachtgever KBC zal deze zijn officiële benaming KBC-Arteveldetoren krijgen.

Het project huisvest naast 24 verdiepingen landschapskantoren voor de diverse afdelingen van KBC op het gelijkvloers ook nog een restaurant, ondergrondse parking, en aan de voet een brandweer kazerne. Daarnaast is er ook nog een auditorium van  400 plaatsen voorzien. Van de bedrijven die zich aanboden en offertes hebben ingediend, werd uiteindelijk de SPRL OXBO aangeduid als uitvoerder van de gekozen vloerbedekking. De keuze viel hierbij op een tapijttegel van HEUGA-INTERFACE 60 X 60  voor het merendeel van de 24 verdiepen landschapskantoren. Op bepaalde verdiepingen is ook een deel van de ruimte uitgevoerd in een Luxury Vinyl Tegel-vloer,  meer bepaald in publieke of gemeenschappelijke ruimtes zoals pauze en snack ruimtes. Voor het auditorium is gekozen voor een geweven wollen tapijt van fabrikant BIC uit het contractassortiment  “Temptations- collectie”. Dit "cut loop" kortharig velours tapijt in de uitvoering Graphite-t104 kwam bovenop een comfort ondertapijt. 

Projecten van dergelijke omvang, in een  zeer kort tijdsbestek afwerken, met het geëiste kwaliteitsniveau voor één van de meest prestigieuze opdrachtgevers in het financiële landschap is niet elk groot bedrijf gegeven. De vereniging OXBO is echter niet alleen een afwerkingbedrijf met een jarenlange smetteloze reputatie op de projectmarkt. Ook heeft de vereniging zich als referentienorm weten te handhaven op vlak van het inzetten van professionele opgeleid eigen personeel voor de uitvoeringen van hun projecten. Bijna 100% van hen kan fier beamen dat één van de individuele partners – Oxfloor of Bourgeois -  het bedrijf is waar ze gestart zijn, zich hebben opgewerkt tot volwaardige plaatser en naar alle waarschijnlijkheid  (voor sommigen al wat vroeger dan voor anderen) ook hun actieve loopbaan als plaatser van vloerbekleding zullen beeindigen bij het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd. Menig bedrijfsleider zal zijn stille wens in deze herkennen.

Een dergelijke bedrijfsbeheersing kan naast een gepassioneerd personeel en bedrijfsleiding ook alleen maar stand houden met kwalitatief hoogstaande service producten. Bij de plaatsing van het brede scala aan afwerkingsproducten, is men dan ook verheugd als men bij zijn toeleveranciers eenzelfde gedrevenheid waar kan nemen en ondersteund wordt door uitgebreid professioneel advies.
Unipro-België leverde voor het plaatsen van de tapijttegels de inmiddels volprezen UZIN U 1000 acrylaat dispersie rollijm. Voor het plaatsen van de Luxury Vinyl Tegels werd de nog maatstabielere en steviger tackende variante UZIN 2100 ingezet.

Voor het auditorium werd de UZIN UZ 57 zeer emmisiearme en oplosmiddelvrije tapijtlijm met snelle aanvangshechting voorgesteld om het geweven tapijt te verlijmen op het Technics5 ondertapijt van geëxpandeerd rubber met gestabiliseerde backing aan boven en onderzijde.    De directie van Unipro-Belgie wenst de bedrijfsleiders en het plaatsingsteam van OXBO te feliciteren met het behalen en uitvoeren van dit project wat voor Unipro-België een zeer speciale plaats inneemt. Niet alleen als teken van bedrijfsverbondenheid, maar ook - en men mag al eens chauvinistisch zijn - als fabrikant. Elke dag wanneer men vanuit de kantoren van Unipro-Belgie het raam uitkijkt, zien wij een bevestiging van diezelfde passie voor vloeren. 

Systemen voor de voorbereiding van de ondergrond en het leggen van alle soorten vloeren

Machines en speciaal gereedschap voor de voorbereiding van de ondergrond en het leggen van alle soorten bedekking

Compleet assortiment voor de verwerking, renovatie en onderhoud van houten vloeren

Kunsthars- en cementgebonden vloersystemen met functionele en decoratieve afwerkingsmogelijkheden

Systemen en producten voor het verwerken van tegels en natuursteen

Hoogwaardige gereedschappen om te schilderen, te stucen en voor droogbouw