Let op. Afhankelijk van het land dat u kies zult u herleid worden naar de thuispagina van de dochteronderneming. U vindt de verantwoordelijke contactpersoon op de pagina.

Uzin Utz AG

Heeft u een vraag?

Wij helpen u graag!

[UZIN Belgium (Dutch)] Flyout

Raadplegen

UZIN Klantenservice

Technische vragen

Email versturen

Digitale hulp

Digitale hulp

Download onze app

Heeft u een vraag?

Wij helpen u graag!

[UZIN Belgium (Dutch)] Flyout

Raadplegen

UZIN Klantenservice

Technische vragen

Email versturen

Digitale hulp

Digitale hulp

Download onze app

Bij het project Havenhuis in Antwerpen werd in verschillende ruimten gekozen voor eiken mozaïek in engelsvorm die geplaatst werd met UZIN MK 85 Turbo.

Data

Gebouwtype Openbare gebouwen
Oppervlakte (mý) 3300
LandBelgië
UitvoerderJM Kempen Parket BVBA

De toekomstige hoofdzetel van het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen zet met het ontwerp van Zaha Hadid Architects de Antwerpse haven ook architecturaal op de wereldkaart.

Het toekomstige Havenhuis wordt de nieuwe hoofdzetel van het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen aan Kaai 63. Een werkplek voor 500 medewerkers en een ontmoetingsplaats voor de vele internationale contacten van de Antwerpse havengemeenschap. Het nieuw gebouw symboliseert het dynamische, betrouwbare, ambitieuze en innovatieve karakter van de haven van Antwerpen.

Het nieuw Havenhuis wordt een architecturale mix van oud en nieuw en zal een landmark worden aan de skyline van Antwerpen. Bovenop het voormalige Hansagebouw komt een glasconstructie naar een ontwerp van het vermaarde architectenbureau Zaha Hadid Architects.

Het concept is een vrije interpretatie van een balkvormig volume bovenop de kazerne en steunt op 3 pijlers. Hierin worden de trappen en liften verwerkt. Twee pijlers bevinden zich op de overdekte binnenplaats van de kazerne, de derde pijler komt aan de buitenzijde en zal een panoramische liftkoker krijgen. De gevels van het balkvormige volume zijn opgebouwd uit glas. De vier buitengevels van het historische gebouw blijven volledig gerespecteerd.*

In verschillende ruimten werd gekozen voor eiken mozaïek in engelsvorm die geplaatst werd met UZIN MK 85 Turbo.

Ingezet product: UZIN MK 85 TurboHardelastsiche, waterarme parketlijm voor parketsoorten met geringe vervormingen.