Uitdagende renovatie voor nieuw kantoor

Data

Gebouwtype Kantoor en administratie
Oppervlakte 1100
Land België

Select Human Resources opende recent een nieuw kantoor in Ekeren. Een uitdagend renovatieproject tussen interieur architecte Lieve Pillen, Decoratie & Service en Unipro.
Ingezette producten:

  • UZIN NC 182
  • UZIN KR 516
  • UZIN RR 201
  • UZIN PE 360 PLUS
  • UZIN PE 280
  • UZIN RR 203
  • UZIN U 1000

Bij een renovatie is de uitdaging vaak nog groter dan bij een nieuwbouw project vanwege de zeer uiteenlopende situaties en ondergronden die kunnen voorkomen. Ook in dit project was dat niet anders: na het uitbreken van de verlijmde tapijttegels en lino, kwamen o.a. zware groeven in de chape tevoorschijn. Een grondige herstelling en voorbereiding van de ondergrond was dus noodzakelijk.

Gelukkig heeft UZIN voor elk probleem een oplossing. De zeer grote gaten in de ondervloer werden opgevuld met de supersnelle reparatiemortel UZIN NC 182. De gescheiden chapes en de barsten erin werden open geslepen, om de 25 cm dwars ingeslepen en daarin werden verankeringskrammen geplaatst,waarna alles werd dicht gegoten met het 2-componentensilicaathars UZIN KR 516 dat ingezand werd met vuurgedroogd kwartszand. Een gedeelte, waar veel barsten waren, werd verstevigd met het renovatievlies UZIN RR 201. De oude losse egalisatie- en lijmresten werden afgeschuurd waarna alles geprimerd werd met de sneldrogende universele voorstrijk UZIN PE 360. De verzonken putdeksels, meestal de plaats waar de egalisatie scheurt, werden behandeld met sneldrogende primer voor gesloten oppervakken UZIN PE 280. Daarna werd een laag sneldrogende reparatiemortel UZIN NC 182 gesmeerd waarin het bewapeningsvlies UZIN RR 203 geplaatst en ingebed werd met nog een laag UZIN NC 182. Hierover werd dan geëgaliseerd. Deze werkwijze garandeert een perfecte, scheurloze overgang. De nieuwe Desso tapijttegels, goed voor een oppervlakte van 600 m², werden gefixeerd met de UZIN U 1000.

Met haar complete productgamma en de kennis van haar technisch-commercieel adviseurs, streeft Unipro ernaar de klant te helpen in het oplossen en voorkomen van problemen. Ook Jan Leurentop van Decoratie & Service bevestigt dit: “Voor mij is het zeer belangrijk dat ik 100% op de know-how van Unipro kan vertrouwen. De technisch-commercieel adviseur komt mee naar de werf, we bekijken samen de ondergrond en er wordt een opbouwschema opgesteld dat perfect op de situatie is afgestemd. Zo worden mogelijke problemen al op voorhand in de kiem gesmoord en kunnen we met een gerust gemoed en perfect voorbereid de werf aanvatten.”

Systemen voor de voorbereiding van de ondergrond en het leggen van alle soorten vloeren

Machines en speciaal gereedschap voor de voorbereiding van de ondergrond en het leggen van alle soorten bedekking

Compleet assortiment voor de verwerking, renovatie en onderhoud van houten vloeren

Kunsthars- en cementgebonden vloersystemen met functionele en decoratieve afwerkingsmogelijkheden

Systemen en producten voor het verwerken van tegels en natuursteen

Hoogwaardige gereedschappen om te schilderen, te stucen en voor droogbouw