Duurzame designvloeren voor Brussels Expo

Data

Gebouwtype Kantoor en administratie
Oppervlakte 7000
Land België

Brussels Expo is met 115.000m² aan faciliteitenruimte de grootste exporuimte in de Benelux. Sinds de bouw van de eerste vijf hallen in 1935 kende Brussels Expo een continue expansie en telt het complex op vandaag 12 paleizen. De bouwstijlen uit verschillende decennia en de tand des tijds zorgden voor een duidelijke nood aan verfraaiingswerken. Brussels Expo is met 115.000m² aan faciliteitenruimte de grootste exporuimte in de Benelux. Sinds de bouw van de eerste vijf hallen in 1935 kende Brussels Expo een continue expansie en telt het complex op vandaag 12 paleizen. De bouwstijlen uit verschillende decennia en de tand des tijds zorgden voor een duidelijke nood aan verfraaiingswerken.
Ingezette producten:

  • 2tec2, Diamond
  • UZIN U 2100

Architecte Samia Bessalah werd als Project Manager aangesteld door de directie van Brussels Expo met als opdracht een hedendaagse Look & Feel uit te tekenen voor alle administratieve ruimtes, secretariaten, conferentie- en vergaderzalen, gangen en VIP ruimtes. Het geheel van deze ruimtes vormen nu, na de renovatie, een mooi hedendaags geheel over de 12 paleizen heen.

Hedendaagse, robuuste vloerbekleding

Brussels Expo verwelkomt jaarlijks meer dan 1.000.000 bezoekers over diverse beurzen heen wat betekent dat de vloeren, inclusief de administratieve zones, intensief belopen worden. Voor de keuze van een nieuwe vloer stelde Mevrouw Bessalah diverse kwaliteiten voor aan de directie, van lino en getufte tapijt tegels tot geweven vinyl tegels. De vloeren moesten vooral voldoen aan de volgende eigenschappen: tijdloos design, onderhoudsvriendelijk, slijtvast en waterafstotend. Vier criteria waar 2tec2 uitzonderlijk hoog op scoort.

“Blitz” installatie

In totaal werden 7.000 m² 2tec2 tegels geïnstalleerd tijdens de maanden juli en augustus, de periode waarin de beursactiviteiten op een laag pitje staan. Alles moest klaar zijn voor de beurs Label Expo in september. Doordat de bestaande vloeren reeds vrij vlak waren, moest er weinig of niets uitgebroken of genivelleerd worden en kon de installatie heel vlot verlopen.

UZIN U 2100

De 2tec2 tegels werden geïnstalleerd met UZIN U 2100. Deze dispersie anti-slip werd uitvoerig getest in het labo van 2tec2 en blijkt uiterst geschikt in combinatie met de Comfort Backing. Deze nieuwe backing dankt zijn uitzonderlijke akoestische eigenschappen aan de door 2tec2 ontwikkelde viltvliesrug. De UZIN U 2100 droogt snel en kan meteen op de oude vlakke vloer aan-gebracht worden wat een enorme tijds-winst betekent voor projecten waar de tijdsdruk hoog is.

Ideale vloer voor de projectmarkt

Mevrouw Bessalah bevestigt: “2tec2 is een zeer robuuste vloerbekleding en voldoet aan alle functionele eisen die gesteld worden voor vloeren die intensief gebruikt worden. Zo scoort 2tec2 heel sterk op onderhoudsgemak, slijtvastheid, snelle installatie, comfort, akoestiek en last but not least design. Dankzij de futuristische look van 2tec2 transformeerden we de oude donkere kantoren tot moderne hedendaagse open ruimtes. Kortom adembenemende werkplaatsen vol licht waar het aangenaam werken is.”

Systemen voor de voorbereiding van de ondergrond en het leggen van alle soorten vloeren

Machines en speciaal gereedschap voor de voorbereiding van de ondergrond en het leggen van alle soorten bedekking

Compleet assortiment voor de verwerking, renovatie en onderhoud van houten vloeren

Kunsthars- en cementgebonden vloersystemen met functionele en decoratieve afwerkingsmogelijkheden

Systemen en producten voor het verwerken van tegels en natuursteen

Hoogwaardige gereedschappen om te schilderen, te stucen en voor droogbouw