Keizershof hotel in Aalst in een nieuw jasje voor carnaval.

Data

Gebouwtype Horeca
Land België

In het Best Western Premier Keizershof hotel in Aalst kregen 33 kamers en 4 gangen een complete make-over. Architect Jan Verbeek van Verbeek Jan Architect BVBA en architect Luc Vanroye van Scoop Multiprofessionele Architectenvennootschap sloegen de handen in elkaar om dit 4-sterrenhotel een nieuwe uitstraling te geven. Marc Gautier van MG Interieur stond in voor de vloerbekledingswerken. Een uitdagend project dat zeker op tijd af moest voor het grootste jaarlijkse evenement in de stad: Aalst Carnaval.

Het 4-sterrenhotel Best Western Premier Keizershof ligt in het historisch centrum van Aalst, ideaal dus om cultuur op te snuiven. Aalst heeft immers vele kerken, enkele musea en een kunstcentrum. Maar ook de natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het park van de stad en op de beroemde fietsroutes. Alle kamers in het Keizershof hotel zijn voorzien van de hedendaagse voorzieningen en de luxueuze kamers, waaronder 3 junior suites en 1 royal suite, zijn voorzien van moderne 4-sterrenfaciliteiten.

MG Interieur en UZIN: jarenlange partners

MG Interieur staat al meer dan 30 jaar garant voor kwaliteit in schilderwerken, vloerbekleding, raamdecoratie, behangwerken en plamuurwerken. Dankzij een nauwkeurige opvolging van bij de eerste afspraak tot de uiteindelijke oplevering, garanderen ze een hoogwaardige afwerking binnen de kortst mogelijke tijd. En dit zowel voor residentiële projecten, hotels en burelen. Voor de vloerbekleding werkt Marc Gautier al jaren met UZIN. Marc: “De producten van UZIN zijn uitstekend. Bovendien ben ik zeer tevreden van de service die UZIN UTZ België mij biedt. Ik heb een goede relatie met Tom (Bogaerts, technisch-commercieel adviseur bij UZIN UTZ België voor de regio Antwerpen – Limburg, nvdr) en kan steeds bij hem terecht met al mijn vragen. En hun snelle leveringstermijn is vaak ook erg handig. Als ik vandaag voor de middag bestel,
is morgen alles geleverd. Voor projecten zoals het Keizershof hotel waar het respecteren van de afgesproken termijnen zeer belangrijk is, is dat een echt pluspunt. Al deze factoren maken van UZIN UTZ België voor mij de ideale partner om werven waar hoge eisen gesteld worden tot een perfect einde te brengen.”

Time is money

In totaal werden 33 kamers en 4 gangen aangepakt, wat ongeveer de helft van het hotel impliceert (Best Western Premier Keizershof telt 70 kamers, nvdr). De complete renovatie werd voltooid in amper 5 weken. De oude tapijten en plinten, goed voor 873 m² en 704 lopende meter respectievelijk, werden eerst uitgebroken. Vervolgens werd er geprimerd met UZIN PE 360 en geëgaliseerd met UZIN NC 150. Omwille van geluidsisolatie werd er door de architecten opnieuw voor tapijt gekozen. De EGE Reform Legend met acoustic backing werd door MG Interieur verlijmd met de combi lino/tapijtlijm UZIN LE 43. Voor de snelle en feilloze plaatsing van de tapijtplinten gebruikte Marc Gautier de nieuwe dubbelzijdige UZIN U-Tack tape die in breedtes van 25 – 40 – 50 & 85 mm verkrijgbaar is. De profielen werden gekleefd met de nieuwe UZIN Fondur HighTack.

Systemen voor de voorbereiding van de ondergrond en het leggen van alle soorten vloeren

Machines en speciaal gereedschap voor de voorbereiding van de ondergrond en het leggen van alle soorten bedekking

Compleet assortiment voor de verwerking, renovatie en onderhoud van houten vloeren

Kunsthars- en cementgebonden vloersystemen met functionele en decoratieve afwerkingsmogelijkheden

Systemen en producten voor het verwerken van tegels en natuursteen

Hoogwaardige gereedschappen om te schilderen, te stucen en voor droogbouw