In het hart van Valais, op de luchthaven van Sion, bevindt zich een geavanceerd, professioneel bedrijf met een vloot moderne en efficiënte helikopters voor toeristische, sportieve, zakelijke en technische uitjes. In 2012 was hun loods toe aan een renovatie. Daarvoor deden ze beroep op Decorette Technical Solutions uit Mechelen.

Data

Gebouwtype Kantoor en administratie
Land Zwitserland

Yves Lonchay, zaakvoerder van Decorette Technical Solutions, licht toe: “De klant was in eerste instantie op zoek naar een vloer waarbij diverse kleurzones konden gemaakt worden. Bijkomende eisen waren dat het snel moest gaan en dat de vloer onmiddellijk terug in gebruik kon genomen worden. Omdat wij diverse distributiekanalen hebben in Europa, was een bezoek ter plaatse vrij gemakkelijk te regelen. Daardoor konden we de volledige situatie goed inschatten. Het betrof hier een locatie met intensief loop- en werkverkeer en zware mechanische belasting. Ik stelde al snel onze LOCK-TILE® voor. Dit zijn soepele, ineensluitende tegels van ca. 7 mm dikte, die worden geproduceerd uit ‘Virgin’ PVC. De tegels hebben naast bovenvernoemde eigenschappen bovendien ook een uitstekende weerstand tegen de meest voorkomende chemicaliën, goede brandvertragende eigenschappen en vormen een veilige en ergonomische werkvloer. De klant koos voor blauw als basiskleur, wat goed paste bij de helikopters en voor geel als accentkleur, wat goed contrasteerde met het blauw.

Naast de volledige loods, hebben we ook een kleine ESD-zone geïnstalleerd voor hun elektronica apparatuur. Daarvoor werd de LOCK-TILE CONSTAT® gebruikt, de ESD-veilige variant van de LOCK-TILE®. Deze tegels zorgen voor permanent goede oppervlakte- en afleidweerstanden van het materiaal, kunnen eenvoudig elektrisch met de aarde worden verbonden en zijn gemakkelijk te combineren met de niet-ESD-veilige tegels van hetzelfde systeem.

Normaal worden deze tegels los gelegd, maar om te vermijden dat de tegels door zonlicht zouden gaan bewegen en omwille van het intensieve gebruik en de zware belasting, hebben we er toch voor gekozen om de tegels te verlijmen met de UZIN KR 430. Deze lijm voldoet voor ons al menige jaren aan de zware eisen van sommige toepassingen. In minder dan twee dagen hebben we de volledige loods  gerenoveerd, zodat de klant zijn dure toestellen snel terug binnen kon stallen.

Begin 2018 hebben we deze klant nogmaals opgezocht en het resultaat was nog steeds tevredenstellend. Het is nog maar eens bewezen dat goed vakmanschap in combinatie met de juiste, kwalitatieve producten tot de beste resultaten leidt.”

Systemen voor de voorbereiding van de ondergrond en het leggen van alle soorten vloeren

Machines en speciaal gereedschap voor de voorbereiding van de ondergrond en het leggen van alle soorten bedekking

Compleet assortiment voor de verwerking, renovatie en onderhoud van houten vloeren

Kunsthars- en cementgebonden vloersystemen met functionele en decoratieve afwerkingsmogelijkheden

Systemen en producten voor het verwerken van tegels en natuursteen

Hoogwaardige gereedschappen om te schilderen, te stucen en voor droogbouw