In Knokke-Heist werd recent een authentieke -de woning dateert van begin jaren 50!- villa volledig ontmanteld voor een totaalrenovatie. De vraag van de bouwheer was om de authenticiteit van de woning te behouden, maar er een hedendaagse inrichting in toe te passen. Voor de parketvloer deed de interieurarchitect beroep op de firma Geerts Interieur uit Mol. Geerts Interieur heeft al meer dan 60 jaar ervaring in de vloerbekledingsbranche, en service en advies staan bij hen voorop. De ideale partner dus bij een dergelijk uitdagend project.

Data

Gebouwtype Residentiële gebouwen
Oppervlakte 300
Land Beglië

De bouwheer koos voor de volledige woning, een totale oppervlakte van 300 m², een kamerbreed massief planken-vloer, houtsoort Douglas. Er werd gekozen voor vaste breedtes van 30 cm. De dikte van de planken is 28 mm. En dit dus kamerbreed, tot lengtes van maar liefst 12 meter!

Uitdaging troef

Noël Lallemand, gastheer in de showroom en contactpersoon voor vele klanten bij Geerts Interieur licht toe: “Een project als dit komen we zeker niet elke dag tegen. Lengtes tot 12 meter... Je kan je wel voorstellen dat de bestelling en levering alleen al heel wat voorbereiding vergden. Maar door de jarenlange ervaring en het vakmanschap van onze mensen, was ook deze uitdaging geen probleem. Elke kamer werd opgemeten en in detail uitgetekend, elke plank werd afzonderlijk genummerd. Bijkomende moeilijkheid was dat er geen standaardplinten werden voorzien maar in de bezetting ingewerkte plinten. De planken moesten dus nog net wat langer gezaagd worden dan de kamer lang of breed was. Allemaal zaken die bij de voorbereiding bijzondere aandacht vroegen om daarna tijdens de plaatsing niet voor verrassingen komen te staan.”

Verhoogd woonconfort

Voor de bovenverdieping was men op zoek naar een geluidsdempende ontkoppelingsplaat met geringe opbouwhoogte. Wim Wynants, technisch-commercieel adviseur bij UZIN UTZ België: “Omdat de bestaande ondergrond bestond uit verschillende materialen (OSB, bestaande chape en nieuwe chape), was de contactgeluidsisolatie- en onkoppelingsplaat UZIN Multimoll Softsonic hier de ideale oplossing. Deze plaat van 75 x 50 cm is geschikt voor renovatie- en saneringswerken op ondergronden met een slechte geluidsisolatie en ze heeft een 3 in 1 functie nl. ontkoppeling, contactgeluid- en luchtgeluidsisolatie. Bovendien is ze uiterst makkelijk te plaatsen en te snijden met een mes.”
Beide, de UZIN Multimoll Softsonic en de plankenvloer, werden verlijmd met de 2-componenten PU parketlijm UZIN MK 90. Deze lijm heeft een lange verwerkingstijd en is extreem goed verstrijkbaar, ideaal dus voor dit project.
 

“Een uitdagend project als dit komen we zeker niet elke dag tegen.”

Onderhoudsvriendelijke afwerking

“Oorspronkelijk was de klant van plan om deze vloer op Scandinavische manier te onderhouden. Aangezien deze manier van onderhoud zeer arbeidsintensief is zijn we op zoek gegaan naar een meer onderhoudsvriendelijk systeem”, aldus Lallemand. De keuze viel uiteindelijk op Pallmann Pall-X 333 Color in de kleuren wit en naturel. Wim Wynants: “De Pall-X 333 is een 2-componenten olie voorbehandeling voor het kleuren van parket, zonder risico op overlappingen of aanzetten. Het afwerken van deze voorbehandeling kan met ons oliesysteem of 1 van onze watergedragen oplosmiddelvrije 2-componenten parketlakken. In dit project werd geopteerd voor een lak met extreem matte uitstraling nl. onze Pallmann Pall-X Zero.

Zes troeven voor het beste resultaat

Geerts Interieur presenteert zich als dé specialist in vloerbekleding. Het beste resultaat bereiken ze steeds door hun zes troeven: uitgebreid assortiment, persoonlijk advies, nadruk op kwaliteit, vakmanschap, hedendaagse visie en assortiment, en gespecialiseerd in alles voor de vloer. Daardoor werd ook dit project in samenwerking met UZIN UTZ België succesvol afgerond.

Systemen voor de voorbereiding van de ondergrond en het leggen van alle soorten vloeren

Machines en speciaal gereedschap voor de voorbereiding van de ondergrond en het leggen van alle soorten bedekking

Compleet assortiment voor de verwerking, renovatie en onderhoud van houten vloeren

Kunsthars- en cementgebonden vloersystemen met functionele en decoratieve afwerkingsmogelijkheden

Systemen en producten voor het verwerken van tegels en natuursteen

Hoogwaardige gereedschappen om te schilderen, te stucen en voor droogbouw