Vorig jaar kreeg het Italiaans restaurant La Strada uit Maasmechelen een volledige make-over. Het pand onderging een grondige renovatie. Deze make-over werd uitgevoerd door Mark Vangronsveld Interieurs. Ann deed het ontwerp van de inrichting en decoratie van A tot Z. Haar echtgenoot Mark voerde samen met zijn crew de werken met minstens even veel passie uit.

Data

Gebouwtype Horeca
Land België

Ristorante La Strada stamt van de eerste generatie Italiaanse familiekeuken en beleeft nu, met Pierro en Myriame als tweede generatie, zijn groei dankzij de combinatie van oorspronkelijk karakter en culinaire vernieuwing. Pierro, geborenen getogen in de zwarte truffelstreekv an Umbria, verwierf bij verschillende Florentijnse kooktempeltjes en gastronomische restaurants in de rest van Italië zijn culinaire vaardigheden. Samen met het team brengt Myriame de vele specialiteiten aan tafel.

Bij La Strada worden klassieke opvattingen perfect gematched met moderne inzichten over bereiding en smaak. Dankzij Pierro kan de gastronoom van vandaag genieten van eerlijke gerechten, met het directe zicht op de keuken. Italiaans culinair temperament met een Belgisch tintje! En daar hoort een gezellig,doch karaktervol interieur bij.

Op maat van de klant

Wie een pand met ziel nastreeft, is bij Vangronsveld Interieurs aan het juiste adres. Vaklieden met een uitgebreide productkennis, met liefde voor het ambacht en oog voor detail, nemen alle tijd om een ontwerp uit te werken.Bovendien staan ze ook garant voor een perfecte uitvoering, voor de opvolging van de werkzaamheden en voor een kwalitatief hoogstaande afwerking.Kwaliteit leveren is hun sterkste punt,want Vangronsveld Interieurs werkt alleen met de meest luxueuze en degelijke materialen. En zo ging het dus ook bij La Strada.

 

“Italiaans culinair temperament met een Belgisch tintje! Daar hoort een gezellig, doch karaktervol interieur bij.”

Verbouwing van A tot Z

De opdracht was heel duidelijk: de volledig zaak verbouwen en uitbreiden met een bijbouw en de inrichting terug hedendaags maken. Mark Vangronsveld:“Zoals steeds heeft mijn echtgenote Ann een ontwerp gemaakt voor de inrichting én voor de decoratie, een totaalconcept zeg maar. En daarbij hoort uiteraard ook de materiaalkeuze. Dit totaalplaatje hebben we dan aan de klant voorgesteld en eigenlijk zijn ze vrij vlot met ons meegegaan.” Samen met zijn team heeft Mark het restaurant dan zo goed als volledig gestript en dan kon de heropbouw beginnen. “Het resultaat is door onze ploeg gerealiseerd op slechts vijf weken en daar zijn we best trots op. Temeer omdat elk detail van de inrichting van huize Vangronsveld Interieurs komt,en dit is echt wat ons typeert,” aldus Vangronsveld. Bij dergelijke tijdsdruk is het extra belangrijk dat je kan rekenen op betrouwbare leveranciers en goede producten, dus deed Vangronsveld Interieurs voor de parketwerken beroep op UZIN UTZ België.

Voorbereiding

Om geen onnodige vertraging op te lopen tijdens de werken en niet achterop te geraken met de planning van de werkzaamheden werd er voor het plaatsen van de meerlaagse parketvloer een hechtend vochtscherm, UZIN PE 414 Turbo in 2 lagen aangebracht. Daar werd vervolgens rechtstreeks op verlijmd met de 2-componentenlijm UZIN MK 90. Voor de kopshouten parketvloer werd eerst de 2-componenten voorstrijk, UZIN PE 460 geplaatst om daarna rechtstreeks te verlijmen met dezelfde 2-componentenlijm, UZIN MK 90.

 

“Een betrouwbare leverancier met goede producten is extra belangrijk bij een project dat onder tijdsdruk staat.”

Afwerking

Na het schuren werden de kieren van het geplaatste parket gekit met de goedvullende, snel drogende voegenkit, Pallmann Allkitt. Voor de drukst belopen zones –het tooggedeelte en het sanitair– werd bewust gekozen voor een eiken kopshouten parketvloer omwille van diens uiterst sterke en harde karakter. Als afwerking werden drie lagen Pallmann Pall-X Pure geplaatst. Pallmann Pall-X Pure is een watergedragen oplosmiddelvrije 2-componentenlak voor zeer intensief belaste parketvloeren die eveneens geschikt is voor industriële toepassingen. Een uiterst sterke afwerking met een natuurlijk mat uitzicht. Ideaal in deze situatie!

Onderhoud

De vloer wordt onderhouden met de Pallmann Finish Care mat, een watergedragen matte onderhoudspolish, voor eerste- en onderhoudsreiniging, die door de vuilafstotende film de lak en het uiterlijk van het oppervlak verbetert en gelijktijdig de levensduur van de vloer verlengt. Voor het regelmatig onderhoud wordt de Pallmann Clean gebruikt, een watergedragen reinigingsmiddel dat zowel voor gelakte als geöliede vloerengeschikt is.

Systemen voor de voorbereiding van de ondergrond en het leggen van alle soorten vloeren

Machines en speciaal gereedschap voor de voorbereiding van de ondergrond en het leggen van alle soorten bedekking

Compleet assortiment voor de verwerking, renovatie en onderhoud van houten vloeren

Kunsthars- en cementgebonden vloersystemen met functionele en decoratieve afwerkingsmogelijkheden

Systemen en producten voor het verwerken van tegels en natuursteen

Hoogwaardige gereedschappen om te schilderen, te stucen en voor droogbouw