Let op. Afhankelijk van het land dat u kies zult u herleid worden naar de thuispagina van de dochteronderneming. U vindt de verantwoordelijke contactpersoon op de pagina.

Uzin Utz AG

Heeft u een vraag?

Wij helpen u graag!

[UZIN Belgium (Dutch)] Flyout

Raadplegen

UZIN Klantenservice

Technische vragen

Email versturen

Digitale hulp

Digitale hulp

Download onze app

Heeft u een vraag?

Wij helpen u graag!

[UZIN Belgium (Dutch)] Flyout

Raadplegen

UZIN Klantenservice

Technische vragen

Email versturen

Digitale hulp

Digitale hulp

Download onze app

Cans van gerecycled kunststof

100% gerecyclede can
 

Uzin Utz Nederland bv introduceerde als eerste ter wereld een 100% gerecyclede can voor het merk UZIN. De can lijkt niet bijzonder vernieuwend, maar het tegendeel is waar. De verpakking can is volledig gemaakt van post-consumer recycled afval. Uzin Utz Nederland levert alle UZIN primers en anti-slips in deze can.

Van afval tot can

Iedere dag gooien we allemaal plastic afval weg. Dit afval wordt ingezameld, gesorteerd, gereinigd en bewerkt tot een PCR-granulaat. Dit post-consumer recycled granulaat heeft dezelfde eigenschappen als nieuw granulaat en wordt gebruikt om nieuwe cans voor UZIN te maken. Het nieuwe kunststof is ongekend sterk, waardoor de nieuwe cans voldoen aan alle benodigde eisen. De ontwikkeling van de nieuwe verpakking is gerealiseerd in samenwerking met de Houweling Groep.

Duurzaam: minder nieuwe fossiele grondstoffen en minder CO₂

Omdat de cans van afval worden gemaakt is er voor de productie van deze jerrycans 95% minder** nieuwe fossiele grondstoffen nodig en wordt er 75% minder* CO2-uitgestoten ten opzichte van traditionele cans. Tom Borggreve, Product Manager UZIN: “Op het gebied van duurzaamheid nemen we onze verantwoordelijkheid. We dagen onszelf daarbij uit en durven te experimenteren. Samen met de Houweling Groep hebben we gekeken hoe we deze can zo duurzaam mogelijk konden produceren. En dat is gelukt. Maar, we vragen ons continu af of het nóg duurzamer kan. Zo zouden we graag ook 100% duurzame doppen en etiketten willen gebruiken voor onze producten. Met deze wens lopen we voorop, want nog niet alles is op dit moment beschikbaar.

Automatisch voordeel: directe credits bij BREEAM WST 1 en MAN 3

De nieuwe verpakkingen zijn gemaakt van 100% post consumer recycled materiaal. Mede door deze materiaalkeuze kunnen de gebruikers van de nieuwe can van UZIN alle punten bij BREAAM WST 1 (afvalmanagement bouwplaats) en MAN 3 (milieuimpact bouwplaats) behalen. 

Meer weten over BREEAM en onze gerecyclede can? Download hier de verklaring van Linneman Bouw en Advies.

Ook uw afval wordt opnieuw gebruikt

Naast de traditionele afvalstromen op de bouw kunnen de cans via Recoservice worden ingenomen voor hergebruik. Alle voorwaarden zijn te vinden op www.houweling.nl.

Download hier de brochure

Bekijk hier de film