Uzin Utz AG

Heeft u een vraag?

Wij helpen u graag!

[UZIN Belgium (Dutch)] Flyout

Raadplegen

UZIN Klantenservice

Technische vragen

Email versturen

Digitale hulp

Digitale hulp

Download onze app

Heeft u een vraag?

Wij helpen u graag!

[UZIN Belgium (Dutch)] Flyout

Raadplegen

UZIN Klantenservice

Technische vragen

Email versturen

Digitale hulp

Digitale hulp

Download onze app

Als een fabrikant van medische en cosmetische producten beslist om haar kantoren in Sint-Martens-Latem te renoveren staan de mensen van STNV Floor BVBA uit Aalst klaar om de uitdaging aan te gaan. Het resultaat is een perfect geplaatste vloer waar nog jaren genot aan kan beleefd worden.

Data

Gebouwtype Kantoor en administratie
LandBelgië
UitvoerderSTNV Floor BVBA

Sylphar nv werd opgericht in 2008. Als snelgroeiende onderneming met een merkenportfolio in de marktsegmenten van mondverzorging, orale therapie en medicinale huidverzorging, vond het management van Sylphar het de hoogste tijd om hun medewerkers in de watten te leggen met een vernieuwd kantoor. Voor de renovatie van hun kantoren namen ze TecnoSpace NV, een algemeen aannemer in kantoorinrichting, onder de arm. De mensen van TecnoSpace NV doen reeds meerdere jaren beroep op onze klant STNV Floor BVBA uit Aalst wanneer het om vloerbekleding in het algemeen gaat. In het kantoor van Sylphar werd in totaal zo’n 933 m² voorzien van nieuwe vloerbekleding.

Serge Thiebaut, zaakvoerder van STNV Floor vertelt: ”De mensen van Sylphar kozen voor Marmoleum van Forbo. Uit de Concrete collectie kozen ze voor de kleuren Chocolate Blue en Earl Grey en bij de Walton collectie viel de keuze op Rosemary Green. Linoleum en marmoleum worden vaak gebruikt in kantoren omdat deze zeer slijtvast zijn en bovendien makkelijk te onderhouden zijn. De vloerbekledingen ondervinden dus niets van een zware kast of bureau en kunnen ook gemakkelijk tegen het dagelijks gebruik van (bureau)stoelen. De uitdaging op deze werf was het delicate plaatsings-huwelijk tussen de gladde structuur van de marmoleum Concrete en de delicate oppervlakte structuur van de marmoleum Walton. Vooral bij het lassen en afritsen van de warme lasnaad zijn gespecialiseerde tools, machines en vakmanschap vereist.” STNV werkt hiervoor met de WOLFF Fräsjunior, de WOLFF Weldmaster, het Mozart afstootmes met geïntegreerd spacer-plaatje en het aloude halve maan afstootmes. Bij het voorbereiden van de ondergrond werden UZIN PE 360 Plus en UZIN PE 630 gebruikt. Peter Van den Broeck, technisch-commercieel adviseur voor Oost- en West-Vlaanderen voor het merk UZIN: “UZIN PE 360 Plus is een dispersievoorstrijk voor alle absorberende, minerale ondergronden. Deze dispersie voorstrijk is sterk filmvormend en verzekerd een lange navloei van de egaline terwijl een goede hechting gegarandeerd blijft. Evenzo belangrijk is zijn zeer korte droogtijd die het toelaat nog dezelfde dag aan te vangen met uitvlakken.” Op de reeds bestaande tegel ondergrond werd UZIN PE 630 gebruikt om de voegen en/of naden snel en gemakkelijk op te vullen.

Na het voorstrijken werden kleine oneffenheden opgevuld met de reparatiemortel UZIN NC 182. Daarna werd de vloer geëgaliseerd met de krimp- en spanningsarme UZIN NC 150 en de extreem sneldrogende UZIN NC 172 BiTurbo. De marmoleumvloerbekleding werd vervolgens moeiteloos verlijmd met UZIN LE 43. “UZIN LE 43 werd onlangs volledig vernieuwd en heeft nu een nog sterkere en snellere aanvangskleefkracht. Deze nieuwe versie zorgt ervoor dat kopse kanten snel en zeker vlak blijven na het verlijmen en ook de gekende droogwallen kunnen nu probleemloos met één lijm worden verlijmd. We zijn zo overtuigd van het kunnen van UZIN LE 43 dat we het zelfs de beste linolijm in de markt durven noemen,” aldus Peter.

Ook Serge van STNV Floor is overtuigd van de nieuwe linolijm: “Het plaatsen van het marmoleum ging bijzonder vlot! De vloerbekleding zat meteen muurvast. Ook mijn contact met Peter Van den Broeck loopt zeer vlot. Ik weet dat ik steeds op hem kan rekenen als ik een vraag of een twijfel heb.” Zowel de mensen van TecnoSpace als de mensen van Sylphar zijn bijzonder tevreden over de uitgevoerde werken. Ze kunnen opnieuw aan de slag in een prachtig hedendaagse kantooromgeving waar hun expertise helemaal tot hun recht komt.

Uzin Utz AG

Belgium

Let op. Afhankelijk van het land dat u kies zult u herleid worden naar de thuispagina van de dochteronderneming. U vindt de verantwoordelijke contactpersoon op de pagina.